Suck och dans

Jag var hemma hos Emma igår, Linus och Per var också där (Rim, tadam!). Jag hade med mig en flaska vitt vin som jag satte i mig!
Det var sjukt mysigt, ligga där bredvid Emma på soffan (de har stora soffor!), känna av kroppsvärme, höra de rytmiska andetagen..
känslan av närhet.
samhörighet.

Det är sjukt bra att ha vänner som inte är rädda för att ge lite värme och närhet när man känner sig ensam och ensammast i världen, hon är en fin vän den där Emma. Vi såg på Sweeney Todd - The demon barber of Fleet street (Jag älskar bara undertiteln, den är ascool!) Tyvärr tyckte jag inte filmen var så bra.. inte så inne på musikaler, speciellt inte musikaler som jag inte tycker har särskilt bra sång. Det var fin Tim Burton-känsla i den dock!
På morgonen cyklade Linus till Fladden och handlade frukost, det var god frukost, stekta kantareller och allt, fett pretentiöst! På vägen hem köpte jag dessutom äpplen, för min Hälsocoach säger att man skall äta frukt minst två gånger om dagen. Jag var dessutom väldigt taktisk med tåget, Pengapressaren var snäll nog att visa vilken vagn hon stod i innan man gick på, så jag satte mig i vagnen längst bort, iom att det bara var en treminutersresa in till Lund så kom jag undan gratis. Helt okronologiskt nu, mitt i natten kom Charlie hem och klampade omkring, på morgonen innan jag stack spelade vi lite TV-spel (Soul Calibur IV!), men givetvis så har Charlie inte fått sin uppkoppling ännu så jag kunde inte ladda hem min X-box profil och visa alla mina vänner som jag gjort i karaktärsskaparen, bah.

Jag satt även och funderade på dans på tåget, alltså allmän discodans, det finns nog tre typer av folk på dansgolv tror jag..

1. De som inte kan dansa som mest står och vaggar och försöker se coola ut
2. De som rör sig ordentligt, men inte har någon bra känsla och energi i dansen
3. De som rör sig ordentligt, och som verkligen har den där energin som når ända ut i fingertopparna.. dvs de som äger på dansgolvet.

Personligen tror jag att jag är en sådan som mest dansar med armarna, även om där är ganska mycket fotarbete involverat.. men jag älskar att sträcka ut och göra yviga och dramatiska armgester. För övrigt tror jag att jag tillhör kategori tre, det var vad min danslärare på Gymnasiet sade iallafall.. även om jag sög fett på dansen (palla lära sig massa balett-steg liksom, dans för mig handlar om känsla och energi, inte mönster.).. Jag vill gå ut och dansa igen snart... Björn och jag borde återuppta våran gamla tradition om att dra ut, bli fulla och släppa loss på dansgolvet till fem på morgonen. Äta fyllemat på bussen hem, sjunga sånger i bussen och snacka med polacker på hela resan hem, just det ja, och snacka skit om brudar för att vi inte fick något napp på hela natten, höhöhöh.

Nu skall jag äta ett av mina nya gyllene delikata äpplen. Nu lyssnar jag på White Trash Beautiful av Everlast... skitbra låt faktiskt, minns inte vem jag fick den av dock.

Förresten är min mobil ganska pank nu :( Jag har bara ett fåtal kronor kvar.

!!!

Jag duschade precis för första gången på en vecka... shit vilken lång vecka dessutom.. fast det beror nog iofs på att jag inte gjort ett piss på hela veckan.. Det kusliga var att det faktiskt kändes trevlig att duscha för en gångs skull, och jag runkade inte ens i duschen, känns på den!

När jag stod och torkade mig så hörde jag ett knack på dörren... det var nån liten snorunge som av nån anledning fanns i bostaden som ville gå på dass. Jag pallade inte ge honom instruktioner hur man kommer till den andra toaletten, så jag snabbade mig istället.

Nu skall jag ta min flaska vin och bege mig mot Stångby, för att alkoholisera och se på film med Emma och Linus.

Hejdå

Patriarkat, straff och en liten uppoffring

Uppoffring!

Jag har inte varit på jobbet på hela veckan.. förutom idag då. Jag var tvungen att gå för jag behövde skriva ut mina kvitton så jag kunde skicka in min ansökan om Arbetslöshetslön... vilket är två veckor för sent.. hoppas jag hinner få cash innan nästan helg så att jag faktiskt kan åka upp till Växjö.. annars får jag väl komma en annan helg iofs, vilket kanske vore bättre egentligen, fast vissa av Malenes vänner verkar intressanta, jag vill träffa dem, klart, den galnaste av dem kommer ju inte dit Bah!
Men hursomhelst, det är tungt att gå upp på morgonen, så då erbjöd sig Mimmi igår att skicka SMS för att väcka mig och peppa mig att gå till jobbet, så tja, varför inte tänkte jag... men så idag så fick jag reda på att hon inte ens skulle upp så tidigt själv.. vilken uppoffring!  Vakna tidigare än man skall bara för att få iväg mig till jobbet liksom, jag är hedrad! För övrigt är Mimmi en trevlig dam som jag prata med (eller skrivit snarare) i en vecka eller så, hon är skojig.. och vi är typ kopior av varandra på många plan. Samma psykologiska profil enligt Jung, samma stjärntecken, samma humor (Rå, elak och väldigt väldigt "fel" dvs.. höhöh.).

Straff!

Jag läste i tidningen att Leif Sibersky hade citerat en gammal författare i rättegången mot den där Anders barnamördaren, ganska smaklöst men jag förstår hans poäng väldigt väl.. det var Stig Dagerman

""Men så obarmhärtigt är livet mot den som dödat ett barn att allting efteråt är för sent"

Jag förstår honom precis, Mördaren är väl ganska uppenbart skyldig, men ärligt talat... om man har gjort något sådant så kommer man aldrig någonsin få någon chans till återupprättelse i det här samhället, man anses ha förbrukat sitt människovärde för all evighet. Det är orättvist på ett visst plan, just det där med tillfällig sinnesförvirring och grejor, man blir fan dömd på samma sätt även om det är en olycka man råkat döda ett barn i, (ofta iaf).
Lite skrämmande dessutom att två tanter på jobbet läste det och tyckte att en man som dödat ett barn borde avrättas.
Har man gjort ett fel som är tillräckligt grovt skall man aldrig få några fler chanser, det är väl rättvist?

(lite borttaget)

Patriarkat, manshat och kärlek.

Jag läste ett litet inlägg på Malenes blogg om Patriarkat, och vi har diskuterat det förut.. men men, jag känner att jag måste upplysa världen att det inte är enbart kvinnor som lider av våran patriarkala historia. Något som alla inte verkar förstå alltid. Märk väl att jag kommer använda viss Patriarkal symbolik, iom att de där symbolerna har inpräntats i mitt huvud sedan barnsben, så texten skall helst inte hårdgranskas. Den här texten handlar främst om relationer emellan män och kvinnor, snarare än arbetsliv och dylikt, där vet vi att män har ett övertag.
Var var vi nu.. jo just det, Patriarkat. Ärligt talat, i dagens samhälle så tror jag faktiskt att det är fler unga män än unga kvinnor som lider av den Patriarkala historian, iallafall i min umgängeskrets. Just för att könsrollernas upplösning i princip enbart -ökat- kraven på män, inte balanserat ut dem, relationsmässigt ivarjefall, arbetslivet har jag ingen erfarenhet av iom min inställning till lönearbete. Nuförtiden skall man vara jämlik och respektfull gentemot sin partner, men det verkar även som om en kvinna behöver känna sig underlägsen för att bli attraherad av en man.. Det vill säga, en kvinna vill fortfarande känna sig som en "kvinna", dvs underlägsen. Killar som försöker behandla brudar med absolut respekt blir vänner och inte mer, jämlikhet är tydligen inte attraktivt, arrogans och överlägsenhet är.
Så grejen är, hur fan skall en ung man i dagens samhälle agera? Om han är som varje sund människa håller med om att han skall vara så får han bara "vänskaplig" kärlek, givetvis stämmer detta inte in på alla människor, men i överlag gör det. Det är också mycket möjligt att det bara handlar om mognad, jag har sprungit på en del personer vars krav faktiskt förändrats under årens lopp.
Men hursomhelst, kraven har enbart ökat, och de typ 80% av dagens unga herrar som inte klarar av att uppfylla alla kraven (just för att många av dem är jävla paradoxer) kommer garanterat gå in i onda spiraler som gradvis går neråt, tills de når botten, och botten kan vara jävligt tung att ta sig upp ifrån.  Sen finns det 10% av de unga män som faktiskt hittar ihop  med (eller blir upphittade av) vettiga, sunda och mogna flickor som lyckats bryta sig loss ifrån det sociala spelet. 5% som faktiskt är kräk på riktigt eller har gett upp sina ideal och "lurat" flickor att bli attraherade av dem, Och de sista 5% som faktiskt är så fulländade så att de kan leva upp till samhällets orimliga krav. Ibland föregående 80% finns det ju givetvis de män som ger upp sina krav och blir tillsammans med en flicka som de inte respekterar mest för att slippa vara ensamma. Det är nog lite av mitt eget problem, jag skulle aldrig kunna ha någon seriös relation med någon jag inte respekterar, givetvis får folk ha lite brister här och där, men då måste de också ha styrkor som väger upp de bristerna.. jag står inte ut med folk jag känner är genuint underlägsna mig (vilket är ett moraliskt problem också, att jag faktiskt kan känna att vissa människor är underlägsna mig, jag skäms en del för det).. och inte underdåniga människor heller.. och lite mer manshatarhat, de värsta människorna utav alla.

Feministiskt lagda män som har gett upp.

Underdåniga killar som lägger sig på rygg och erbjuder sin kuk (patriarkal symbol för styrka!) för avklippning åt diverse manshatare.. det är riktigt vidrigt, folk som inte vågar stå på sig mot de förvirrade feministerna... har själv varit en sådan, och är kanske till viss del.. men jag är på väg bort, aldrig mer. Korkade, trångsynta feminister skall inte längre få dra mig över en kam för att vissa män i historien har varit kräk.
Feminism handlar först och främst om att styrka kvinnors position i samhället väl? Inte att styrka kvinnors position och samtidigt sänka mäns position, alla människor skall vara jämlika. Dvs feminism är en "undergrupp" till Egalitarianism.

Om vi som män skall förväntas respektera er får ni fanimej sluta förvänta er att vi skall behandla er enligt den patriarkala normen som rådde för 60 år sedan.
Ja, jag vet.. man skall inte vara kategorisk, men det är ju just det detta handlar om, i relationer placeras man in i kategorier. Man kanske borde starta en rörelse för jämlikhet i relationer också.. eller det finns säkert redan. Hm, om vi någonsin publicerar boken "Myten om Patriarkatet" ;)  så skall fan den här texten vara med.

Jag vill väl främst uppmärksamma att det inte bara är kvinnor som är "offer" för patriarkatet. Folk säger en sak, men agerar annorlunda. Det är fan precis som den där dikten i slutet av "De kallar oss terrorister" som går nåt sånt här:

"Ni uppfostrar oss att stå för rättvisa och godhet, men när vi gör det så skjuter ni på oss och slår oss med batonger".


För övrigt, om ingen uppfattat det så är jag jävligt bitter över mitt kärleksliv och smått arrogant över att jag har så hög moral och att jag är godheten personifierad!!

För övrigt så har jag inte läst ett piss böcker eller längre skrifter om feminism, däremot har jag levt i det här samhället i 26 år.. och vuxit upp i en familj med en manshatande matriark och hennes snöpta underdånige man, emedan mina biologiska föräldrar är en ganska svag men seg (dvs svår att bryta helt) mor och en fader som kanske (orättvist misstänker jag ibland) fått svin-stämpel av främst bröder.. hörde nyligen att det faktiskt var min morsa som dumpade honom för att hon hittat en ny man, vet dock inte hur det var i hans första relation som involverade ungar.. kanske borde ta och fråga ut mina föräldrar en del om min familjebakgrund nån gång...


P.S Jag är inte den bäste på att uttrycka mig, så om jag framstår som en total jävla idiot så är anledningen en av följande:

1. Jag har uttryckt mig dåligt
2. Du har missförstått något trots att jag uttryckt mig bra
3. Du är helt jävla dum i huvudet

;)

Den här texten tog tid förresten, kommentera eller dö!


Borde inte symbolen för Feminism se ut nåt sånt här istället? Så att det inte blir några missförstånd? Det handlar ju först och främst om jämlikhet?



Iofs så betyder denna symbolen säkert något otrevligt redan.. Och ja, jag vet.. Jag suger fett på att rita!

Tramslista

Malene hade mage att utmana mig med en tramslista, så jag får väl helt enkelt anta utmaningen!


1. Tre namn jag går under: 
- Barbarossa
- Bambi
- Jonas Genarp Ranger

2. Tre saker som skrämmer mig:
- Mörkret inom mig (woooh, deep stuff! Kunde iofs skrivit ensamhet, för det är då det kommer fram)
- Att någon människa kan rösta Höger
- Harkrankar

3. Tre saker jag har på mig:
- Grön T-shirt
- Svart hårband
- Sårskorpor på lillfingrarna

4. Tre av mina favoritlåtar just nu:
- Death in June - All Pigs must die
- Rikard Wolff - Om du inte vill ha mig (visst, jag är lite emo såhär på morgonkvisten)
- Guns N' Roses - November Rain

5. Tre sanningar:
Sanningar har inte ni med att göra.

6. Tre hobbys:
- Supa
- Knarka
- Slåss

7. Tre saker jag vill ha:
- Ett samhälle byggt på medmänsklighet och kärlek, snarare än pengar och status
- Gemensamt ägande av en kärleksrelation tillsammans med en flicka jag älskar. Skulle ju kunna skrivit flickvän, men man kan just inte "ha" en annan människa liksom.. inget jävla slaveri här inte.
- Pasta.


Jag utmanar ingen.

Världens värsta helg

Igår var det fredag. Jag gjorde klart mitt lilla bord, och hämtade upp Malene på tågstationen. Vi drog förbi nån mataffär och sen till India där vi hängde lite med Rikard innan vi gick hem. Då satt vi och pluggade och Malene visade mig lite träningsgrejor.. sen var det dags att laga mat vilket vi gjorde.. och blev fulla och grejor och drog in till Neon. Väl på Neon så rockade vi röven av alla pretentiösa jävla synthare och nördar..vi var fan de enda som dansade med lite passion, alla andra stod och vaggade fram och tillbaka som tama dockor. Malene studsade omkring som en välsmord och graciös flipperkula på dansgolvet, jag var något lugnare, men vi var ändå dansgolvets snyggaste danspar! Jävla syntharpack. Sen åt vi kebab och drog hem, och lyckades undvika de ca 8-9 Piketbussarna och 10talet vanliga polisbilar vi såg i Malmö.. Vi såg att polisen spanade efter oss, men vi använde hemliga stigar för att komma undan dem.
Dagen efter var det dags för Scones... det var... spektakulärt, vi brände sönder en kökshandduk, men sconesen blev rätt goda ändå. Det var sanslöst trevligt, trots att Malene spenderade hälften av tiden med sin telefon.. men men, så är det ibland.

Just det ja, världens värsta helg.. Malene åkte hem för en timme sedan, nu är inte helgen alls lika rolig längre ;) Fast det är lika bra att hon bor på andra sidan Skånegränsen, Blir ju mycket roligare att träffas om man inte gör det så ofta, om man skall vara logisk, om man skall vara ologisk känns det jobbigt. Hon är en sådan rar liten säl.

Nu skall jag dra hem till Abbe och kulturnatten.

Ohyra i köket

Jag måste ringa Anticimex, jag har tre ekonomistuderande i köket. 

Skitäckligt, och jag har inget tillhygge att slå ihjäl dem med, så jag får vänta med att laga mat tills anticimex har varit här.


Ni tittar bort och jag tittar i mitt glas

Jag känner mig lite osynlig ibland.

DLK:

JAG ÄR EN GENOMSKINLIG GAS

Jag går i Stockholm
Jag går var fan som helst -
Samma jävla sak

Jag står i saluhallen
Där de säljer kött -
Och jag säger samma jävla sak

Gamar äter as på ett evigheteskalas
Men vem bryr sig om en genomskinlig gas?

Skitsamma vad jag säger, vad jag gör,
När ingen ser och ingen hör
Ni tittar bort, jag tittar i mitt glas

Jag är en genomskinlig gas!

Nog kan det kännas hårdare
än vad det är
Ni kan tro och tycka vad ni vill
Men vi sitter på en soptipp
och väntar på att någon
skall plocka upp oss härifrån

Och gamar äter as....

Nu har mänskligheten satt sin sista potatis

Elefanterna har rest sig för att kräva tillbaks sin planet!

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1717205.svd


There's something rotten in Planetary City

Bara en liten förteckning över händelsernas centrum(mig) denna helgen. Let's get to this shit!

Simmandet

"Öl är dåligt för mig".. med de tankarna promenerade jag in på systemet och skaffade mig en baginbox rödkräk innan jag drog ner mot stackars Albert på Klostergården.. det var allmänt trevligt, vi drack och roade oss med PK och avsikten var att roa oss med Birger.. men han glömdes visst bort... lite skuldkänslor och ångest över det.. men han vet att jag aldrig skulle göra det i nyktert tillstånd iallafall.
Hursomhelst, jag blev asnitad redan innan vi gick ifrån Abbe.. på vägen upp till mods så skrek jag tydligen horbög åt alla vi passerade.. höhöh. Väl inne på Mods så öh.. tja jag minns ju inte. Jag vet att Abbe sade åt mig att inte umgås med vakten.. tydligen hade han avvisat mig innan och bett mig nyktra till vid biblioteket... men visstfan raglade jag omkring framför vakten ändå.. men inget hände tror jag.. på Mods träffade jag för övrigt:
Christian
Simon
Rikard
Teddy
.. hm ingen mer... tror jag? Hursomhelst så fick jag för mig att ringa telefon en jääääääääääävla massa till de förunnade få som fyllde mina tankar. Det var dumt... tydligen pratade jag med Malene... minns inget av det, och hon var inte så specifik... förhoppningsvis sade jag inget dumt.. Sen så talade jag in tre IQ-svar på Alex(andras) IQ-svar.. men inget överdumt där heller... sen ringde jag tydligen Birger och hävde ur mig bitska och arga haranger....det är nog det jag minns... Fått höra från Anders att han hittade mig sovande i en av sofforna på McDonalds... höhöh... jaja, finns inte så mycket att säga... dålig dag.

Drunknandet

Dag 2, Dag lördag. Jag var oerhört seg på morgonen.. men gick upp till Artisten typ direkt när jag gått upp för lite luckifyllning med hjälp av Fyllbert.  Så jag drog upp till Autisten, Fyllbert var inte där.. så jag kom över lite frukost som jag åt i gräset emedan jag väntade på att Skabbe skulle komma upp till sitt jobb... jaja, efter lite lucköppning så drog jag hemåt igen... hittade en viss dam på MSN och frågade vad som hände kvällen innan, tydligen inget jobbigt.. sen beslutade vi om att vi skulle hitta på något i veckan, och hon gick ut med att hon inte var intresserad av nåt seriöst, vilket var en lättnad.. för jag har haft lite ångest över det.. vet inte riktigt hur jag känner för tillfället med alla flickor som surrar i huvudet mitt, och om man är oviss så skall man ju inte ge sig in i något liksom.
Sen drog jag vidare ner till Abbe vid kvällningen, iom att jag hade rödkräk kvar hemma hos honom... fick för mig att det var dags för lite chips dessutom, tillskansade mig en dipp utan att betala... snatteri är rätt lätt egentligen, och det ger en viss känsla av frihet. Jag gillar det. Det var fel dipp dock, chipsen var Konsums egna och det stod specifikt på dipppåsen att den skulle användas -endast- till Estrellas chips och snacks!

Men den funkade rätt bra ändå, det tyckte iaf både jag och katten.. ni förstår början av kvällen spenderades med att äta chips med Abbes katt, Satan emedan Abbe och Joel såg på fotboll och spelade fotboll..  jag tillät dock inte katten att slicka direkt från dippskålen, lite smak har jag... eller jag vill nog mest inte dela skål med någon jag sett slicka sig i röven 10 minuter tidigare.
När vi var klara med våra usla bestyr så drog vi upp till India iallafall, den gamle Horsten var där förstår ni! kom dit, det var relativt trevligt.. efter ett tag kom Abbes bror Petter dit med ett antal välfyllda brudar med sig... nice 'eh? Sen drog vi efter ett tag för dt var inte så mycket ös på India.. vi stack till Kulturen och satt där ett tag, jag sprang på en söt tjej som jag kände igen..  Rikards gamla klasskamrat var det. Vi kopplade, men som vanligt så är alla tjejer man kopplar med upptagna eller dumma i huvudet Erhm.. ointresserade av det där speciella som jag saknar i mitt liv! Så var där ju lite magi denna kvällen också... när vi gått till Ariman så satt jag och pratade med en av dessa välfyllda brudar, en som hette Emelie och herregud vilka ögon!!  Som vanligt med vackra ögon så hade hon linser iofs... men så jäävla fint, alldeles underbart... sen nämnde hon att hon hade en pojkvän hon med  >.< GRRR. Hon var så sanslöst underbar att själaskåda med  (ögonen är fönster till själen som ni vet.). Sen stod vi i toalettkön, tror jag väntade på Abbe, och då kände jag plötsligt en hand på mitt kön (I wish) jag menar skägg.. där var en knubbig brud som var lite kommen till åren (ergo hon var nog runt 30) och smekte mitt skägg.. nice tänkte ju jag, men det blev värre.. hon frågade plötsligt Emelie om hon fick kyssa mig.. givetvis fick hon det.. så där stod jag och kysstes med en vilt främmande kvinna utanför en toalett.

Det var nice.

Sen drog väl kvällen mot sitt slut och jag hittade hem ännu en gång.. nu måste jag nog laga lite mat, jag är lite sent på maten just nu förstår ni.


Och just det ja, titeln.  bostadsområdet jag bor i heter Planetstaden och häromveckan såg jag att på hatthyllan låg en väska som det stod "Liberala Ungdomsförbundet" på. Det vill säga, någon i min bostad är en utav Hin Håles apostlar, jag måste lista ut vem det är och förgöra han/henne med heligt vatten och krucifix.. ni vet ju vad han heter, deras överstepräst, Lars Leijonborg, Lord of Darkness.

För övrigt, Chipskatten (dock inte vid chipstillfället)

Urgrfk

Idag känns livet tungt, jag har drömt dåliga drömmar, tänkt dåliga tankar... jag bara längtar efter att få se det där vackra solskens-leendet ifrån lördagens sprit&dansbeställning igen... men men, bollen är på hennes planhalva.. jag bara fruktar att hon bara kommer dribbla och behålla den.. det vore tungt. Träningsvärk har man också, efter ett mycket trevligt första svärdsträningspass.
Men hursomhelst, jag har sovit dåligt för att jag slutat snusa, fantiserat och drömt jobbiga drömmar hela natten.. orkade inte träffa folk just nu, så jag skippade jobbet... förhoppningsvis så blir mitt humör förbättrat inifrån eller utifrån under dagens lopp så att jag faktiskt har lite energi till träningen ikväll.

Det är jobbigt att man kan tänka sig till dåligt humör, trots bättre vetande.. bläh.. nä nu skall jag nog sova lite till. Ingen utav mina vanliga pratmänniskor är här, den ena sover nog och den andra skulle syssla med något idag.. och den sista, tja henne har man ju inte hört ett knyst ifrån sen en brysk väckning i söndags.

Puss på er!

RSS 2.0